понеделник, 1 октомври 2012 г.

Рутина и награди при конете

Награди за конете
Когато обучавате един кон , давайте награди. Те могат да са под формата на облекчаване на натиска веднага щом конят е изпълнил команда правилно (например конят спира - облекчете). След като конят е ходил на конни надбягвания и състезания усилено известно време, спирането и почиваката може да са наградата. Ако конят е работил малко, язденето с по-хлабави юзди също е награда, Тези награди са добре дошли за всички коне.

конни надбягвания
Системата с награди влияе върху обучението на коня при конните надбягвания и състезания. Треньорът трябва да отговаря по един и същ начин всеки път когато конят реагира. Ако конят не реагира правилно, натискът трябва да бъде премахнат и командата зададена отново, но по-ясно. Наградата трябва да се даде веднага след като конят направи опит да реагира по правилен начин. Даването на храна от ръката често води до навлизане в личното пространство на човека от страна на коня. Това се превръща в проблем на „групова йерархия".

Концетрация
Времето, което може конят да участва в конни състезания ще зависи от неговата възраст, физическо състояние и количеството интензивна работа, която извършва. Младият кон може да остане концентриран за по-кратко време, следователно трябва да бъде обучаван чрез кратки и последователни уроци. Винаги завършвайте урока с положителна забележка.

Рутина при конете
Конете, както повечето животни, са създания, които намират спокойствие в навика и рутината.